6. Ayda Ek Gıdaya Geçiş
28.08.2023

6. Ayda Ek Gıdaya Geçiş

6. Ayda Ek Gıdaya Geçiş 

Bebeğiniz ilk tadımı yaparken onu zorlamamalı, yemekte zorlanabileceği katı veya pişmemiş besinleri vermemelisiniz. Pişmiş ve püre gibi gıdalarla ek gıdaya başlayabilirsiniz. Sonrasında bebeğinizin çiğneme refleksini geliştirmek için katı kıvamlı gıdalara zamanla geçiş yapabilirsiniz. Ona vereceğiniz besinleri 5 İşlevli Sterilizatörle buharda pişirerek besin değerlerini kaybetmeden bebeğinize verebilirsiniz.

Ek gıdaya başladığınızda bebeğinize besinleri teker teker deneterek başlayabilirsiniz. 1 günde içinde farklı farklı tatlar vermek yerine bebeğin bu sürece daha iyi alışması için tek bir besin üzerinden küçük küçük tadımlar yaptırarak ilerleyebilirsiniz. Bebeğinizi bu süreçte zorlamamalı, ona zaman vererek gıdaları tattırmalısınız. Keskin tatları olan meyve ve sebzeleri vermemelisiniz.
Ek gıdaya başlangıç döneminizde doktorunuzdan tavsiye almayı unutmayın.


Aşağıda listelediğimiz meyve ve sebzeleri vererek ek gıdaya başlayabilirsiniz;


Sebzeler;
Kabak
Patates
Balkabağı
Bezelye
Havuç
Yer elması
Bezelye


Meyveler;
Muz
Elma
Avokado
Armut
Şeftali

Ek Gıdaya Geçişte Verilmemesi Gereken Besinler


Aşağıda listelenen besinler bebekte alerji yapma riski yüksek olan besinlerdir. Bu sebeple bebekler 1 yaşına gelene kadar bu besinlerin verilmemesi gerekir.


1. Çilek, böğürtlen, ananas, kivi
2. Bakla, Patlıcan
3. Şeker ve tuz
4. Kabuklu deniz ürünleri
5. Patlıcan
6. Sakatatlar
7. Bal
8. İnek sütü

Blog Son Eklenenler
Hamilelik Sürecinde de Yanınızdayız!
08.04.2025
Hamilelik, hayatınızda başlayacak en özel yolculuklardan biri. Bu sürecin hem sizin hem de bebeğiniz için sağlıklı geçmesi adına bazı adımları takip etmek önemli. Mamajoo olarak, annelerin en iyi dostu olma yolunda bu süreçte yanınızda olmak istiyoruz. İşte hamilelik boyunca dikkat etmeniz gereken temel kontroller ve öneriler..
Yenidoğanlar İçin İdeal Uyku Ortamı Nasıl Oluşturulur?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uyku, beslenme kadar önemlidir. Yenidoğan bebeklerin huzurlu bir uyku uyuması, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından kritik bir rol oynar.  Detaylar yazımızın devamında..
Yenidoğan Sarılığı Nedir? Bebeklerde Sarılık Belirtileri
25.02.2025
Yenidoğan sarılığı, bebeklerin ciltlerinde ve göz aklarında sarımsı bir renk değişimi ile kendini gösteren yaygın bir durumdur. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar ve genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Detaylar yazımızın devamında..
Doğum Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
25.02.2025
Doğum planı, anne adaylarının doğum sürecini daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu plan, doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiği, hangi yöntemlerin tercih edildiği hakkında bilgiler için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Mamajoo Emzirme Ürünleri Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için emzirme süreci büyük önem taşır ve bu süreç her anne için aynı derecede kolay olmayabilir. Detaylar yazının devamında..
Emzirme Sürecinde Annelerin En Çok Sorduğu Sorular ve Yanıtları
10.01.2025
Emzirme sürecinde annelerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları her anne tarafından merak edilir.  Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme Nedir?
10.01.2025
Bebeklerde tamamlayıcı beslenme, ilk 6 ay anne sütünün ardından katı veya yarı katı beslenme sürecine geçildiği dönemi tanımlar. Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Doğru Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalı?
10.01.2025
Bebeklerde doğru tırnak kesimi oldukça zor olabilir. Bu durumda bebeğin dikkatini dağıtarak tırnak kesilebilir. Tek başınıza bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.