Bebeğinizi Yıkarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

17 Mart 2022

Bebeğinizi Yıkarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebeğinizi evinize getirdiniz ve ilk banyosunu yaptırmanın zamanı geldi… Pek çok anne baba bebeklerin ilk banyosunu yaptırırken oldukça geriliyor ve bu durumdan korkuyor. Çünkü küçük bebeklerini nasıl yıkayacaklarını, suyun ideal sıcaklığını, onu hangi temizleme ürünleriyle yıkayacaklarını tam olarak bilemiyorlar. Merak etmeyin bu yazımızda bebeğinizi ne şekilde yıkayacağınızı detaylı olarak açıklayacağız ve aklınızdaki sorulara cevap vermeye çalışacağız.

 

Bebeğinizi yıkamaktan ve onu rahatsız etmekten korkmayın çünkü banyo yapmak bebeğin en keyif aldığı aktivitelerden biridir. Ortam ve su ısısına dikkat edip, bebeğinizi güvenli bir şekilde tuttuktan sonra gerisi oldukça kolaydır. Unutmayın bebeğiniz anne karnında da suyun içindeydi ve suyun içerisinde olmaya oldukça alışık. Göbeği düşene kadar bebeğinizi yumuşak bir bez ve kaynamış ve ılımış bir su yardımı ile gün aşırı temizleyebilirsiniz. Bebeğinizin göbeği düştükten bir gün sonra ise onu yıkama vaktiniz gelmiş demektir. Şimdi bebeğinizi yıkamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğine bakalım. Öncelikle, bebeğinize banyo yaptırmanız için gereken malzemelerin neler olduğunu inceleyelim.

 

Bebeği Yıkarken Kullanılması Gereken Malzemeler

 

Bebeğinizi yıkamanız için gereken malzemeler şunlardır:

 

• Bebek küveti. (Suyu akıtmak için dipten tıkaçlı modelleri tercih edebilirsiniz.)

 

• Bebek küveti içine takılacak bir file.

 

• Kaymayan yumuşak bir yer örtüsü.

 

• Yıkama suyunun derecesini ölçmek için bir termometre.

 

• Yumuşak bir bez veya yumuşak bir yıkama süngeri.

 

• Bebek şampuanı.

 

• Yumuşak bebek havlusu.

 

• Temiz kıyafetler.

 

Evet, bu malzemeleri temin ettikten sonra sıra geldi bebeğimizi nasıl yıkayacağımızı öğrenmeye. Küvete doldurduğunuz suyun çok fazla olmamasına dikkat etmelisiniz. Küvetteki suyun derinliği 10 santimden fazla olmamalıdır. Bu su size az gibi görünebilir ama bebeğinizin temizlenmesi için yeterli olacaktır. Unutmayın, küvete fazla su koymak bebeğiniz için bir risk durumu yaratabilir. Suyumuzun derinliğini ayarladıktan sonra sıra geldi bu suyun sıcaklığını ayarlamaya. Suyun ısısı oldukça önemli bir noktadır. Hassas bünyeye sahip bebeğinizin henüz yağ tabakası oluşmadığından, üşümeye oldukça meyilli olacaktır. Bu sebeple onu yıkadığınız suyun derecesini iyi ayarlamakta fayda var. Banyo suyunun sıcaklığının 36-38 derece, oda sıcaklığının 22 – 24 derece olmasına dikkat edin. Bebeğinizi yıkarken, tek elinizle boynunu ve başını, diğer elinizle poposunu ve sırtını destekleyerek önce ayakları değecek şekilde küvetine koyun. Üzerine bir kapla banyo suyunu yavaşça dökerek üşümeden suya alışmasını sağlayın. Başını en son yıkayın. Çünkü bebekler ısıyı en çabuk başlarından kaybederler ve bu durum bebeğinizin üşümesine sebep olabilir. Başını yıkarken yüz üstü olmasına ve kulaklarına su kaçmamasına dikkat edin. Banyo sırasında yanınızda mümkünse bir yardımcı olsun. Bir kişi bebeği tutarken diğeri yıkarsa banyo sizin için daha az problemli olacaktır ve daha rahat olacaksınız. Eğer bebeğinizi yıkarken tek başınaysanız, dikkatinizi asla bebeğinizden ayırmamaya oldukça dikkat edin. Unutmayın, anlık bir dalgınlık bile ciddi sonuçlara neden olabilir.

 

Banyo esnasında, bebeğinizin cildini durulamak son derece önemlidir. Sabun artıkları egzama reaksiyona neden olarak cildi kurutabilir. Bebeğinizi yıkarken kullanabileceğiniz bebek şampuanlarının PH değeri uygun olduğu için gözle temasta zarar vermez. Ancak yine de göze temas edilmesini önleyin. Bunun için kafasını arkaya alabilirsiniz. Bebek yağı ter bezlerini kapayarak isiliğe neden olabildiği için bebeğinizin cildini nemlendirmek için losyon tercih edin. Bebeğinize banyo yaptırdıktan sonra yanınızda 2 havlu bulundurmaya özen gösterin. İlk havlu ile bebeğinizi kuruladıktan sonra onu giydirene kadar hemen onu kuru havluya sarmaya dikkat edin. Çünkü vücudundaki suyu emen ıslak havlu bebeğinizin üşümesine ve hızla ısı kaybetmesine neden olur. Banyodan sonra bebeğiniz üşür diye onu kat kat giydirmeyin, normalde giydiği kıyafetler yeterli olacaktır. Unutmayın, bebeğinizi yıkarken onunla oyunlar oynayabilir ve aranızdaki bağı kuvvetlendirebilirsiniz. Bebeğinizi yıkarken gerilmeyin, onunla keyifli ve eğlenceli vakit geçirmeye bakın. Yukarıda yazılı önerilerimizi dikkate alarak bebeğinizle güzel bir banyo vakti geçirmenizi dileriz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.