Diş Kaşıyıcı Ne Zamana Kadar Kullanılır?
25.01.2023

Diş Kaşıyıcı Ne Zamana Kadar Kullanılır?

Diş Kaşıyıcı Ne Zamana Kadar Kullanılır?

6.Ay: Süt dişleri dışarı çıkabilmek için bebeklerin damaklarına sabırsızlıkla baskı yapmaya başlar. Bu basınç hissi ve eşlik eden o tatlı kaşıntıyla baş edebilmek ise bebekler için oldukça zorlu ve ciddi bir görevdir. Bebeğiniz elindeki teçhizatı seferber eder:

Salyalar salgılanır. Uyku düzeni bozulabilir. Bebeğin ateşi dalgalanmalar gösterebilir. Huysuzluk yapılır çünkü bu zorlu mücadele bebeğinizi yormuştur. Gözyaşı döküldü ise, yardım çağrısıdır.

Yardımcı kuvvet sizsiniz. Bebeğinizin elini güçlendirebilirsiniz. Ona doğru bir diş kaşıyıcı vermek bebeğinizi 1-0 öne geçirecektir. Bebeğinizin basınç ve kaşıntıya direkt müdahale şansı olacaktır. Böylece bebek rahatlar. Bir sabah bakmışsınız ki alt çenesinde bir dişi çıkmış size gülümseyerek selam ediyor. Zafer anı!

Nedir bu ciddi ve zorlu görevde dengeleri değiştiren diş kaşıyıcı? Diş kaşıyıcı ne zamana kadar kullanılır, temizliği nasıl yapılır? Siz yardımcı kuvvetler ve bebeğiniz için anlattık…

Diş Kaşıyıcı Nedir?

Diş kaşıyıcı ya da bebek dişlik, bebeklerin en çileli dönemlerinde yanlarında olan kötü gün dostudur. Süt dişi çıkarma döneminde damaklarını kaşımak isteyen bebeklere yardımcı olur. Bebek sağlığına ve ağıza götürmeye uygundur. Çoğunlukla bebeğinize zarar vermeyecek kadar yumuşak, damaklarını güzelce kaşıyabilecek kadar da sert bir malzemeden üretilirler.

Bebeğiniz için doğru kararları veriyorsunuz, Peki bebeğiniz için diş kaşıyıcı seçimini doğru yapıyor musunuz? 

Diş Kaşıyıcı Nasıl Temizlenir?

Elinizdeki diş kaşıyıcının temizliği için sizi yönlendirecek en iyi rehber kullanma talimatlarıdır. Bununla birlikte bazı genel önerilerde bulunmak da mümkün:

  • Silikon ve benzeri dişliklerin çoğu bulaşık makinesinde yıkamaya uygundur. Elde doğal sabunla yıkayarak da temizleyebilirsiniz.
  • Kumaştan yapılmış bir dişlik kullanıyorsanız çamaşır makinesinde deterjansız ve yüksek ısıda yıkamak iş görecektir.
  • Ahşap, bambu vb. doğal malzemelerden yapılmış bir dişliğiniz varsa bu dişlikleri temizlemek için sabun ve deterjan önerilmez. Çünkü bu malzemeler sabun ve deterjanı emebilir. Bunun yerine diş kaşıyıcıyı sulandırılmış elma sirkesinde birkaç dakika bekletip durulayabilirsiniz.
  • Yine silikon ve türevlerinden üretilmiş dişliklerin bazıları suda kaynatmaya elverişlidir.
  • Dişliğin malzemesine göre sterilizatör kullanmak da bir diğer seçenektir.

Diş Kaşıyıcı Ne Zamana Bırakılır?

Diş kaşıyıcılar bebeğinizin sıkıntıları geçene kadar kullanılabilir. Ancak maalesef, çoğu diş kaşıyıcının ömrü diş çıkarma döneminin tamamında kullanılabilecek kadar uzun değil.

Ambalajın üzerindeki kullanma talimatları dişliğin son kullanma tarihi konusunda güvenilebilecek ilk referanstır. Talimatların yanı sıra sizin takibiniz de elbette önemli. Dişliğin dokusunda yıpranma belirtileri görmeye başladığınızda dişlik bebeğiniz için artık yeterince sağlıklı değil demektir. Silikon ve benzeri hammaddeden üretilmiş bir dişlik kullanıyorsanız ve yıpranma başladıysa muhtemelen o dişlikle vedalaşma vakti gelmiştir. Ancak diş kaşıyıcı ahşap gibi doğal bir materyalden yapılmışsa dişliğe biraz bakım yapmak yeni gibi görünmesini sağlayabilir.

Blog Son Eklenenler
Hamilelik Sürecinde de Yanınızdayız!
08.04.2025
Hamilelik, hayatınızda başlayacak en özel yolculuklardan biri. Bu sürecin hem sizin hem de bebeğiniz için sağlıklı geçmesi adına bazı adımları takip etmek önemli. Mamajoo olarak, annelerin en iyi dostu olma yolunda bu süreçte yanınızda olmak istiyoruz. İşte hamilelik boyunca dikkat etmeniz gereken temel kontroller ve öneriler..
Yenidoğanlar İçin İdeal Uyku Ortamı Nasıl Oluşturulur?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uyku, beslenme kadar önemlidir. Yenidoğan bebeklerin huzurlu bir uyku uyuması, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından kritik bir rol oynar.  Detaylar yazımızın devamında..
Yenidoğan Sarılığı Nedir? Bebeklerde Sarılık Belirtileri
25.02.2025
Yenidoğan sarılığı, bebeklerin ciltlerinde ve göz aklarında sarımsı bir renk değişimi ile kendini gösteren yaygın bir durumdur. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar ve genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Detaylar yazımızın devamında..
Doğum Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
25.02.2025
Doğum planı, anne adaylarının doğum sürecini daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu plan, doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiği, hangi yöntemlerin tercih edildiği hakkında bilgiler için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Mamajoo Emzirme Ürünleri Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için emzirme süreci büyük önem taşır ve bu süreç her anne için aynı derecede kolay olmayabilir. Detaylar yazının devamında..
Emzirme Sürecinde Annelerin En Çok Sorduğu Sorular ve Yanıtları
10.01.2025
Emzirme sürecinde annelerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları her anne tarafından merak edilir.  Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme Nedir?
10.01.2025
Bebeklerde tamamlayıcı beslenme, ilk 6 ay anne sütünün ardından katı veya yarı katı beslenme sürecine geçildiği dönemi tanımlar. Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Doğru Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalı?
10.01.2025
Bebeklerde doğru tırnak kesimi oldukça zor olabilir. Bu durumda bebeğin dikkatini dağıtarak tırnak kesilebilir. Tek başınıza bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.